Ofte stillede spørgsmål

Hjælp til andre sager?

Advokatfirmaet Amandusson arbejder kun med straffesager, derfor vil vi, hvis du har en sag der handler om andet, henvise dig til andre advokater med speciale på netop dette felt.

Det er vigtigt, at man har den rigtige advokat til den rigtige sag, derfor skal man altid vælge en specialist!

Hvordan får jeg dig som advokat?

Hvis du er blevet sigtet af politiet, eller fra retten har fået oplyst, at der er indleveret et anklageskrift mod dig, kan du kontakte mig direkte eller give retten eller politiet besked om at du ønsker mig som advokat.

Min kæreste sidder varetægtsfængslet, hvad gør jeg?

Du har krav på en halv times besøg om ugen, hvis ikke han/hun er i isolation (det sker sjældent). Du kontakter politi og arresten, og oplyser at du er kæreste til en indsat, og at du gerne vil besøge ham/hende. Så laves der en besøgstilladelse, og du kan derefter få adgang til et besøg. Besøget kan være overvåget, hvis retten har bestemt det.

Ved overvåget besøg, må man ikke tale om sagen, men det er tilladt og tale om hvem man gerne vil have som advokat.

Min kæreste sidder varetægtsfængslet og vil gerne skifte advokat. Hvad gør jeg?

Du kan på et besøg hos din kæreste drøfte hvem han/hun gerne vil have som advokat. Hvis han/hun måtte ønske at skifte, skal der udfyldes en blanket. Hvis din kæreste ønsker mig som advokat, finder du blanketten samt mit CV til højre herfor. Blanketten skal underskrives af din kæreste og afleveres til arrestpersonalet, der herefter sender den videre. Der kan godt gå noget tid, inden den nye advokat får beskikkelsen, og dermed mulighed for at komme i kontakt med din kæreste.

Politiet har sigtet mig, hvad betyder det?

Når politiet vælger at sigte dig, betyder det, at politiet har en mistanke om, at du har gjort noget ulovligt. Det at blive sigtet betyder, at du får nogle rettigheder. Du har for eksempel ikke pligt til at udtale dig, du har heller ikke pligt til at tale sandt. Du har krav på at få en advokat, hvis du ønsker det.

Min kæreste, far, mor, bror eller søster er blevet sigtet hvad betyder det for mig?

At du er kæreste, far, mor, bror eller søster til en sigtet betyder, at du ikke har pligt til at udtale dig til politiet.

Politiet har meddelt mig en ”påtaleopgivelse", hvad betyder det?

Det betyder, at politiet har vurderet din sag igen og fundet frem til, at de ikke mener, at du har gjort noget ulovligt, eller at de ikke kan bevise det. Med andre ord opgiver de, at tiltale dig for et strafbart forhold.

Ubetinget/ betinget fængsel hvad betyder det?

Ubetinget fængsel betyder, at du skal ind at afsone i et fængsel, medmindre din ubetingede straf er på mellem 1-6 måneder. Hvis det er tilfældet kan du i visse situationer få lov at afsone med fodlænke hjemme. Læs mere om det på www.kriminalforsognet.dk

Det er rigtig vigtigt, at du får søgt om fodlænke inden for en uge fra modtagelsen af brevet om indkaldelse til afsoning.

Betinget fængsel betyder, at du ikke skal i fængsel. Det betyder til gengæld, at hvis du igen overtræder loven med noget tilsvarende, så vil du blive sat i fængsel både for det gamle og det nye forhold.